Kasza gryczana z natką pietruszki, pomidorami suszonymi, słonecznikiem i soczewicą

To idealny pomysł na lekki ciepły lunch, albo pożywną kolacje. Danie szybkie i smaczne, a do tego z bardzo zdrową kaszą jaką jest kasza gryczana.  Jej niebywałą zaletą jest wysoka obecność białka, wysoka zawartość błonnika, dużo witaminy E i wysoka ilość przeciwutleniaczy

Składniki na jedną porcję:

 

  • 1/3 szklanki kaszy gryczanej surowej
  • 2 łyżeczki natki pietruszki
  • 3 plastry pomidorów suszonych
  • 1 łyżeczka nasion słonecznika
  • ¼ szklanki soczewicy zielonej suchej
  • 1łyżka oliwy z oliwek
  • Łyżeczka kurkumy
  • Sól, pieprz

Kaszę gryczaną ugotować na miękko. Soczewicę ugotować. Wymieszać z pokrojonymi w kostkę pomidorami, dodać soczewicę, natkę pietruszki, łyżkę oliwy, doprawić kurkumą, solą, pieprzem i posypać uprażonymi nasionami słonecznika.

Smacznego:)

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

w

Connecting to %s