Jaglanka na wodzie z mlekiem kokosowym, truskawkami

4 łyżki suchej kaszy jaglanej, 2 łyżki mleczka kokosowego, garść świeżych truskawek albo ½ szklanki mrożonych, łyżeczka mąki kokosowej. Kaszę przed gotowaniem płuczemy, gotujemy potem na wodzie, na końcu dodając mleczko kokosowe. Podajemy z truskawkami, świeżymi albo zblendowanymi, dekorujemy mąką kokosową.jaglanka 123.jpg

Kasza jaglana powinna być dla nas przyjacielem, a często jej właściwości są nieznane albo niedoceniane. Przede wszystkim charakteryzuje się dużą zawartością witamin z grupy B i żelaza. Ma właściwości antywirusowe. Co istotne ma też działanie odkwaszające i naturalnie wspomaga organizm w oczyszczaniu z toksyn. Ważne także żeby pamiętać że ma naturalne działanie antywirusowe i rozgrzewające, w czasie przeziębień i grypy pozwala na usuwanie nadmiernych ilości śluzu np. w postaci kataru z organizmu. Jest to produkt naturalnie bezglutenowy

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s