Kanapka z chleba żytniego, jajkiem i awokado.

 

1 kromka chleba żytniego na zakwasie, 1 jajko ugotowane na miękko, ½ awokado,listki szpinaku. Chleb posmarować awokado(jeśli jest na tyle miękkie, jeśli nie to można ułożyć pokrojone plastry), na to ułożyć przekrojone jajko. Dodać listki szpinaku. Posypać prażonymi pestkami dyni. Dla wyostrzenia smaku i poprawy trawienia można skropić octem jabłkowym.

kanapka2.jpg

Chleb na zakwasie to dobry wybór dla naszego zdrowia. Zakwas jest to mieszanina wody i mąki, która z czasem ulega fermentacji. Najlepszy zakwas to ten uzyskiwany z mąki żytniej. Pieczywo powstałe na zakwasie ma lekko kwaskowaty zapach i dużą wilgotność. Najważniejszymi zaletami takiego chleba jest fakt, że zakwas powoduje aktywacje enzymów trawiennych, lepsze wchłanianie składników odżywczych, usprawnia procesy odpornościowe i zwiększa biodostępność i wchłanianie składników odżywczych. Jeśli zastanawiacie się gdzie można kupić taki prawdziwy chleb, to my polecamy Concept Stu Mostów zaraz obok naszej kliniki, gdzie dostaniecie pyszne, wysokiej jakości pieczywo.

kanapka 1.jpg

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s