MUFFINKI WARZYWNO JAJECZNE

 

Takie muffinki dobrze sprawdzą dla dzieci, jeśli użyjemy foremki w kształcie zwierzątek. Możemy przemycić w środku różne warzywa.
Dla dorosłych to dobry posiłek do pracy zamiast kanapki.

Przepis:

•6 jajek
• pół szklanki mleka roślinnego np.
• brokuł – kilka kawałków
• czerwona papryka
• 2 łyżki mielonego siemienia lnianego złocistego
• 3 łyżki pestek słonecznika
• tymianek, sól, pieprz
Warzywa umyj, drobno posiekaj i przełóż do natłuszczonych foremek. Jajka zmiksuj z solą i pieprzem i tymiankiem, dodaj do warzyw, wsyp posiekaną pietruszkę i słonecznik. Wszystko wymieszaj. Napełnij foremki.Piecz 20-25 minut w 180 st C.
Porcja: 6 szt jak na zdjęciu
Czas przygotowania: 25-30 minutmuffinki

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s