NOWOTWORY

Czy zdajemy sobie sprawę z tego, jak duży wpływ  na występowanie nowotworów ma dieta? Dzisiejszy standardowy jadłospis zawiera głównie produkty bogate w białko, tłuszcze zwierzęce, rafinowane zboża i cukier – składniki te są głównym czynnikiem wpływającym na rozwój chorób cywilizacyjnych. Pomimo tego, że spożywamy nawet nadmiar kalorii  jesteśmy niedożywieni, a organizm walczy ze szkodliwymi substancjami, które znajdują się w przetworzonej żywności.

Dieta to niezbędny element terapii nowotworów. Swoje metody opieramy głównie na wieloletnim doświadczeniu, jak i najnowszych badaniach naukowych. Poszczególne składniki pokarmów mogą działać pro-rakotwórczo, inne skutecznie hamują wzrost i rozwój komórek nowotworowych. Pomagamy wcielić w życie jadłospis bogaty w substancje aktywne – m.in. antyoksydanty i naturalne suplementy diety.

Zwracamy uwagę na korelacje powstawania, hamowania wzrostu i apoptozy komórek rakowych z funkcjonowaniem bariery jelitowej i układu hormonalnego. Skupiamy się głównie na aspekcie onkologii związanej z układem rozrodczym i zaburzeniami endokrynologicznymi.

Choroby cywilizacyjne
(dobrobytu, nadmiaru konsumpcji)
Rak (odbytu, płuc, piersi, mózgu u dzieci, żołądka, wątroby, białaczka), cukrzyca, choroba niedokrwienna serca
Choroby biedy
(Niedobów odżywczych i złych warunków higienicznych)
Zapalenie płuc, zaburzenia trawienia, wrzody trawienne, gruźlica, choroby pasożytnicze, gorączka reumatyczna, choroby przemiany materii, powikłania po porodowe, itp.

Informacje na podstawie książki Nowoczesne Zasady Odżywiania – T. Collin Campbell

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s